Maak kennis met het Cobouw Café

Het Cobouw Café is de eerste live-talkshow voor de bouw. Het idee is ontstaan uit de wens van de redactie om meer in contact te komen met de lezers in de regio. Want, hoe kun je verhalen schrijven als je niet weet wat er leeft en speelt op lokaal niveau?

Cobouw trekt de regio in om te discussiëren met spraakmakende gasten uit de bouwwereld en de politiek. Cobouw-journalisten Thomas van Belzen en Joost Zwaga voelen de tafelgasten – bouwers, bankiers, ontwikkelaars, architecten, installateurs, opdrachtgevers-, aan de tand over actuele onderwerpen uit de regio.

Elke editie van Cobouw Café komt tot stand in nauwe samenwerking met partners uit de regio. Cobouw Café verbindt, maar blijft trouw aan zijn journalistieke onafhankelijkheid en kwaliteit.
 

Maar er is meer!

Er is live-muziek en natuurlijk uitgebreid de tijd om te netwerken. En dat alles onder het genot van een drankje en een hapje.


De gastheren

De gastheren van het Cobouw Café - Joost, Theo en Thomas (vlnr)

Thomas van Belzen

Chef onderzoek, politiek verslaggever en presentator van het Cobouw Café. In september 2014 verscheen zijn eerste boek: Duurzaamheidsoorlog. 

Theo van Vugt

Hoofdredacteur van Cobouw sinds maart 2017. Cobouw werd toen weer een krant die elke week twee keer verschijnt. Maar belangrijker was dat de site centraal kwam te staan. Hij vindt de bouw buitengewoon interessant, maar ook een bedrijfstak met veel uitdagingen. 

Joost Zwaga

Adjunct-hoofdredacteur van Cobouw. Als voormalig verslaggever Economie en samensteller van de Cobouw50 volgt hij de koplopers in de bouw op de voet. Houdt van spetterende primeurs en diepgravend onderzoek.

De sidekicks

Maxime Verhagen

Sidekick Cobouw Café

Voorzitter van Bouwend Nederland en sinds zijn aantreden in juli 2013 hét gezicht van de vereniging. Voor zijn aantreden was hij oa Tweede Kamerlid, minister van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en vicepremier in het kabinet Rutte I. 

Met zijn grote staat van dienst in het openbaar bestuur en zijn maatschappelijke en bestuurlijke betrokkenheid levert hij een belangrijke bijdrage aan het werk van Bouwend Nederland. 

Fries Heinis

Sidekick Cobouw Café

Algemeen directeur van Bouwend Nederland. Voor zijn aantreden was Fries van de Vereniging van Waterbouwers, werkzaam bij VNO-NCW, de KNVB en de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Zijn belangrijkste opgave voor de komende jaren is het versterken van de binding met leden.